Åkersjön - säsongens vackraste location

Ibland har vi turen att få filma på de där särskilt vackra platserna, som nu i april när vi fick möjligheten att åka upp till natursköna Åkersjön i Jämtland.  

Skidskola, fikastunder och skoteråkning

Vi var i Åkersjön i samarbete med Friluftsfrämjandet, för att fånga vintriga bilder till våra filmproduktioner. Bilderna kommer till exempel att synas i Friluftsfrämjandets nya webbaserade ledarutbildning om Barnkonventionen.

Våra duktiga filmare Jesper och Karin såg till att vi fick med oss en massa fina bilder hem, på skidåkande barn, fikastunder i skidbacken, skotrar som åkte i öppna landskap och gjorde tricks – och förstås en hel drös fantastiska miljöbilder på berg, skog och solnedgång.

Åkersjön

Olika kameror för olika bilder

Med oss till fjälls hade vi fyra olika kameror som vi använde för att få olika vinklar, utsnitt och rörelser i bilderna.

Vi valde att använda drönare (MAVIC 2 PRO, Hasselblad) för att få fina miljöbilder som verkligen kunde fånga den underbara fjällmiljön. Just den här drönaren är bra då den är lätthanterlig, det finns många olika inställningar beroende på vad och hur man vill filma, och kvalitén på bilderna blir väldigt bra.

Åkersjön

För att filma mer actionfyllda scener använde vi oss av en Gopro (Gopro 4), som satt på en stabilisator. Till exempel filmade vi skotrar från en annan skoter. En Gopro är i den situationen bra då den är liten, lätt att hålla och kvalitén på bilderna blir väldigt bra. Stabilisatorn gör kamerarörelserna mjukare och stabilare.

Vi använde en systemkamera (Sony 6500) för att få basic-videos som är tagna från marken, och som kan vara både statiska och dynamiska. Vi hade kameran på en Ronin som är en stabilisator. Den gör kamerarörelserna mjuka och stabilare.

Vi använde oss också av en vanlig mobiltelefon (iPhone 7) för att spela in basic-videos. Mobilkameran är ju bra på det sättet att den är lätt att ha med sig överallt.

Åkersjön

Pedagogisk film från Learnify

Film är ett fantastiskt verktyg för att skapa digitalt pedagogiskt material. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder full inhouseproduktion av olika typer av film. Hör av dig om du vill veta mer!